SOUKUP - Pribram spol. s r.o.
Informace / Recepty
 
Drůběží játra na jehle

Ingredience: 400 g drůbežích jater, 80 g anglické slaniny, 80 g žampionů, 80 g cibule, 1 lžička kaparů, 4 lžíce oleje, 1 lžíce worchestrové omáčky, drcený kmín, bobkový list

 
 

Postup přípravy: Játra omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin, ochutíme solí, kmínem a vkládáme do horkého tuku. Za stálého otáčení opékáme doměkka, přidáme rozetřené kapary, bobkový list a zakapeme worchestrovou omáčkou, případně vlijeme několik lžic vody. Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz. Pokud opékáme na roštu, potíráme během obracení marinádou z oleje, kaparů a worchestrové omáčky a zvlášť osušíme bobkový list. Podáváme s pečivem.


Jatka Vysoký Chlumec
CZ21970245

Vysoký Chlumec 151
26252

tel.: +420 774 466 265

Po - Pá
07:00 - 12:00
 
 
 
© 2005-2020 SOUKUP - Příbram spol. s r.o.