SOUKUP - Pribram spol. s r.o.
Informace / Recepty
 
Debrecínská vepřová plec

Ingredience: 500 g libové vepřové plece, 10 g slaniny, 1 párek (výborný je debrecínský), 1 cibule, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 2 rajčata nebo rajský protlak (cca 2 lžíce), sladká paprika, 10 g másla

Postup přípravy: Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 l vody,h rnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut. Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a a sladkou papikou, za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou. Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce a dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže.
Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.

Jatka Vysoký Chlumec
CZ21970245

Vysoký Chlumec 151
26252

tel.: +420 774 466 265

Po - Pá
07:00 - 12:00
 
 
 
© 2005-2020 SOUKUP - Příbram spol. s r.o.