SOUKUP - Pribram spol. s r.o.
Informace / Recepty
 
Bělehradkský řízek

Ingredience: vepřová kýta, sůl, pepř, brambory, paprikové lusky, rajčata, cibule, vegeta, olej, hladká mouka, kmín, česnek

Postup přípravy: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky. Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polejeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme. Podáváme s přírodním řízkem.
Kdo dává přednost kuřecímu masu, je to dobré i s tím, protože zde jde především o úpravu těch brambor. Dělám jich vždycky plný pekáč.

Jatka Vysoký Chlumec
CZ21970245

Vysoký Chlumec 151
26252

tel.: +420 774 466 265

Po - Pá
07:00 - 12:00
 
 
 
© 2005-2020 SOUKUP - Příbram spol. s r.o.