SOUKUP - Pribram spol. s r.o.
Informace / Recepty
 
Svíčková na smetaně

Ingredience: 600-900 g odblaněné hovězí svíčkové, 50 g slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, 4 zrnka černého pepře, 4 zrnka nového koření, bobkový list, 3 dl vývaru, 3 dl husté krémovité smetany, 3 lžíce hladké mouky, lžíce cukru, citronová šťáva nebo ocet, sůl, brusinkový kompot nebo rybízový džem

Postup přípravy: Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

Jatka Vysoký Chlumec
CZ21970245

Vysoký Chlumec 151
26252

tel.: +420 774 466 265

Po - Pá
07:00 - 12:00
 
 
 
© 2005-2020 SOUKUP - Příbram spol. s r.o.